Du bliver hvad du tænker

Jeg har før været inde på, hvad dine tanker gør ved dig og dit liv, men vi kan ikke få den for mange gange – især ikke hvis du som jeg, primært er styret af tanker

I dag vil jeg godt berører nogle af de tanker, som du måske slet ikke er klar over, at du tænker. De foregår ubevidst og styrer meget af dit liv. Nogle af de tanker, som du har taget til dig som sandheder.

Jeg vil faktisk gerne provokere dig lidt i dag. Og forhåbentlig få dig til at blive bevidst om, hvad for tanker du har og hvor meget de styrer DIG og dit liv.

Hvis nu vi siger at vi starter HELT forfra. Vi starter fra NUL. Der findes ingen sandhed. Der findes intet som BARE ER SÅDAN, fordi……

Der findes INGEN årsager til noget!

Hvordan føles det, når jeg siger sådan? Hvor mange forbehold og begrænsninger dukker op hos dig?

Prøv at være åben og nysgerrig – tænk hvis det kunne være anderledes?

Hos mig er familielivet et selvfølgeligt sted at starte i forhold til ubevidste tanker. Tanker som bare er blevet sandheder. Hvilke tanker gør jeg mig om familielivet? Hvilke tanker gør du dig?

Det kunne også være tanker om arbejdslivet?

 • At være familie med børn er presset, stressende, hårdt
 • Der er mange ting som skal gå op – det kræver meget planlægning
 • At opdrage børn er ikke altid sjovt
 • Små børn – små problemer / store børn – store problemer
 • Børn er mange timer i institution og det er hårdt for dem
 • Det offentlige system er presset og der er for få ressourcer på børneområdet
 • Jeg er nødt til at arbejde (hårdt) for at få råd til det jeg gerne vil have
 • Jeg skal have en ordentlig uddannelse for at kunne få et godt job
 • Gode jobs hænger ikke på træerne”Et arbejde kan ikke være spændende og sjovt ALTID

Plejer

Du kan sikkert komme med endnu flere tanker, som du gør dig om dit liv.  Prøv at spørg dig selv – hvor kommer disse tanker fra? Hvem har fortalt mig at livet er sådan? Eller hvor har jeg læst/hørt det henne?

For mig har det fx været en kæmpe øjenåbner, at få øje på nogle af de tanker min mand og jeg gjorde os, da vi ventede børnene: ”vi kan ikke forestille os, hvordan det bliver – at blive forældre – vi ved bare det bliver hårdt”. Jeg tror faktisk også vi tænkte ”vi har ingen forventninger” – men det passer jo ikke helt – vi havde jo en forventning om, at det ville blive hårdt. Og hvor kom de tanker fra? Og hvad sker der, når tanker som dem, får lov til at blive til overbevisninger – uden at vi så meget som stiller os kritisk over for, om det nu også er sandt?

DET BLIVER DIN VIRKELIGHED – JA DET BLIVER HÅRDT AT BLIVE FORÆLDRE!

Det som kan være mest skræmmende er alt det som du og jeg ”bare” tager for gode varer.

”Sådan har det altid været”

”Det plejer at være sådan”

”Det siger lægen, så det er sådan det er”

60.000 Tanker

De fleste af de tanker vi tænker (og det er mange – ca. 60.000 i døgnet) er faktisk ikke særlige positive. De handler om det vi føler vi SKAL, det vi ikke har lyst til/ikke vil have, det vi mangler, det vi er bange/angste for, det som måske sker og så videre i den dur.

Tankerne handler primært om det som er uønsket i vores liv!

Og vi undrer os over, hvorfor vi ikke får det vi gerne vil have – hmm

MEN – hvor meget tænker du egentlig på det du gerne vil have, i forhold til det du ikke vil have?

 • Jeg vil gerne tabe mig
 • Jeg vil gerne undgå skænderier
 • jeg vil gerne droppe cigaretterne
 • jeg vil gerne stoppe med at spise usundt eller jeg vil gerne spise sundt, fordi jeg er for tyk
 • jeg vil gerne have et andet job fordi jeg ikke trives i mit nuværende job
 • Jeg vil gerne have mine børn holder op med at brokke sig
 • Jeg vil gerne have mit barn ikke vågner så mange gange om natten

Fokus og følelsen af det det du gerne vil

Kan du se, at fokus er på det, du ikke ønsker, eller på årsagen til det du ikke ønsker – fx at spise sundt, fordi du synes du er for tyk. Så er dit fokus og dine tanker på, at du synes du er for tyk.

Jeg har tidligere skrevet om loven om tiltrækning, og det er i den grad den som spiller ind her. Der hvor vores fokus – tanker og følelser er – det er det vi får mere af.

Den gode nyhed er, at du selv er herre over dine tanker – eller det kan du i hvert fald blive med øvelse, øvelse, øvelse.

Du skal bare lige finde ud af, hvad det rent faktisk er, du ønsker at tænke i stedet. Hvad er det egentlig du gerne vil have ud af livet? Det er der faktisk forbavsende mange der ikke ved. ”jamen jeg vil bare ikke det her” – nej – men hvad er det så du gerne vil?

I bund og grund vil de fleste af os bare være lykkelige og glade – er det ikke rigtigt?

Her er det så at du skal finde ud af, hvad det lige præcis er, som gør DIG glad og lykkelig. Det er nemlig fuldstændig individuelt. Og gudskelov for det.

Hvis nu du gerne vil tabe dig, have et nyt job eller en gladere familie, så sæt dig i en stille stund og tænk over, hvad det er i det scenarie du gerne vil have. Hvordan vil du gerne føle?

Hvad giver det det dig at have din idealvægt?

Hvad giver det dig at have et andet job?

Hvad giver det dig med en gladere familie?

Det er her du skal bruge dit krudt og dit fokus – på det du gerne vil have, og hvad det får dig til at føle. Mærk det helt ind i hjertet og hold så fast i de tanker og følelser. De skal tænkes og mærkes rigtig mange gange før de bliver til dine nye overbevisninger.

Find ind til din sjæl

Måske tænker du – jeg kan ikke mærke, hvad der føles godt. Den ene dag er det A og næste dag er det B, som føles rigtigt. Du tvivler hele tiden. Hvad er så det rigtige at gøre?

Jeg er sikker på du gennem dit liv har haft oplevelser, hvor du bare vidste, hvad du skulle gøre eller sige. Der var ingen tvivl og du kan ikke helt forklare, hvorfor du vidste det. Det føltes bare 100% som det rigtige.

Prøv at tænk tilbage om du kan huske en sådan oplevelse? Her havde du fat i dit inderste/din kerne/din essens/din sjæl/Gud, eller hvad du vælger at kalde det. Det er når du har kontakt til dette ”sted” i dig at du ved, hvad sandheden er og hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige, så har du ikke rigtig kontakt.

Øv dig med små ting.

Hvor i dit liv VED DU BARE, at det her er rigtigt? DET er SÅDAN det skal være.

Øv dig i at lære dit inderste at kende – hvordan det føles når du har kontakt til dit særlige sted i dig.

Der findes mange forskellige måder at finde ind til sit særlige sted og lærer at lytte til, hvad det fortæller dig. Du skal finde den måde, som virker for dig.

Værktøjer

Nogle af de værktøjer jeg bruger til at få øje på overbevisninger og begrænsninger er EFT og Matrix Reimprinting. Første skridt i denne proces er at få øje på de tanker, som foregår ubevidst. De tanker du slet ikke er klar over du tænker! De tanker, som er så styrende, at de er blevet til overbevisninger og begrænsninger og dermed styrer dit liv, uden du måske er klar over det. Det kan disse værktøjer hjælpe med at opdage og forandre.