Mærker du?

Du kender garanteret sætningen ”du skal bare mærke efter – så ved du hvad du skal gøre”.

Så kender du måske også til at tænke ”ja det siger alle – men jeg kan s.. ikke mærke noget – jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre”

Også kommer frustrationen ind fra højre – og de knap så pæne tanker om dig selv.

Tro mig – jeg kender til det. Jeg har i flere år vidst, at alting handler om mig. Det handler om, hvordan jeg tænker, føler og handler. Det handler IKKE om noget udenfor mig.

OG det handler om at mærke efter i kroppen, sjælen, kernen, eller hvad det nu er for et sted.

MEN, hvad er det du skal mærke, og hvor er det henne?

Hvis du som jeg har været vant til at fungere fra dit hoved det meste af livet, så er det naturligvis også hovedet du bruger til at forsøge at mærke i din krop, og med din logik finde svaret

Det virker ikke!

Jeg øver mig stadig og kommer til at øve mig altid.

I vores samfund er det de færreste, som har holdt fast i at mærke efter og reagere på det de mærker. Vi skal faktisk ikke lærer at mærke – vi skal genfinde evnen – for vi havde den da vi blev født. Nyfødte og små børn reagerer i den grad på det de mærker. De kan ikke andet. Deres logiske hjerne er slet ikke udviklet, så de reagerer udelukkende på lyst.

Stille og roligt overtager den logiske hjerne, og vi lærer hvad som er ”rigtigt og forkert”. Vi glemmer at lytte til vores inderste.

Du og jeg skal genfinde den evne, men det tager tid. OG til en start er det måske okay at bruge hjernen. Fx ved at øve dig struktureret.

Først og fremmest kan du starte med at mærke det indlysende. Alt det som sker i din krop, uden du skænker det en tanke.

  • Hjertet som slår
  • Maven som bevæger sig, når du trækker vejret
  • Kropsdele som gør ondt – mærk smerten
  • Andre former for aktivitet i kroppen
  • Kulde eller varme

Du skal ”bare” registrere, at det sker i din krop – du skal ikke forsøge at dømme det eller kategorisere det. Vær højest nysgerrig. ”hm – jeg kan mærke, at det snurrer i foden”

Bare vær med det.

Alene at mærke kroppen og dens reaktioner kan være svært. Hvis det er svært for dig at mærke ovenstående, så er det et rigtig godt sted at starte, så du lærer din krop at kende IGEN.

Efterhånden som du øver dig, vil du hurtigere og hurtigere kunne mærke din krops ”tilstand” i flere nuancer.

Næste skridt er at øve dig i at lukke af for tankerne. At glemme fortiden og fremtiden. Bare at være lige nu.

Hvis der kun er lige nu, så er der jo ikke noget at tænke over – men bare mulighed for at være.

Det kan være du tænker – det er umuligt. Jeg kan ikke stoppe med at tænke. Jeg vil bare tænke på at jeg ikke skal tænke

Jeg ved det – jeg kender det.

Jeg kender til at blive nærmest helt fra koncepterne, når jeg fortæller mig selv, jeg ikke må tænke. Der kommer rigtig, rigtig mange kropslige fornemmelser. Og jeg har allermest lyst til at sige ”det må blive en anden gang jeg øver mig”

MEN – hvis du tillader dig selv at være i alle disse reaktioner fra kroppen – bare lade dem komme. Føle frustrationen, vreden, ked af det hed, eller hvad der dukker op. Vær nænsom og tålmodig med dig selv. Sig til dig selv ”du må gerne være vred, frustreret osv”. Prøv at lægge mærke til hvad der sker, når du giver dig selv lov til at rumme alt det som kroppen fortæller dig.

Der sker magiske ting – på et tidspunkt – HUSK det kræver øvelse og tid – masser af tid. Jo mere du har levet fra dit hoved – jo mere øvelse og tid skal du måske bruge.

Igen – vær blid og kærlig ved det dig selv.

Jeg ved du gør det så godt du kan – fortæl dig selv det.

Tal til dig selv med samme tålmodighed, som du ville tale til et barn, som er ved at lærer noget nyt

En af de vigtigste ting jeg har lært, og som hjælper mig utrolig meget er, at blive ved med at huske mig selv på, at jeg rent faktisk gør det SÅ godt – at jeg gør alting rigtigt (også selvom det føles forkert!). Det er bare et skridt på min rejse. Jeg kan ikke se i det store billede, om det er det er meningen, og derfor er det altid rigtigt det jeg gør. Det kan være at andre i deres livsrejse skal lærer noget af det ”jeg siger eller gør ved dem” – det ved jeg ikke.

Derfor synes jeg det er en kæmpe befrielse at huske på – især når det hele føles svært:

  • Jeg gør det SÅ godt

  • Jeg gør alting rigtigt

Disse sætninger virker for mig, og du skal mærke efter om de måske kan virke for dig (ja prøv at smag på sætningerne og mærk hvordan de føles i kroppen – luk evt. øjnene og start i tæerne og mærk hele kroppen igennem mens du siger sætningerne til dig selv). Hvad sker der, når du gør det?

Find evt. andre sætninger, som giver dig en god fornemmelse i kroppen. Sætninger, som du måske ikke tror på lige nu – men som på en eller anden måde ræsonnerer i dig.

Til sidst:

Husk du skal finde DIN vej tilbage til at mærke dig. Der findes MÅDEN for dig. Og det er paradoksalt nok, måske det der forhindrer os – at vi hele tiden tror (fordi det har vi lært), at der er en bestemt måde. Hvis bare jeg ved, hvordan jeg skal gøre, så virker det.

NEJ

Du skal overgive dig til, at din krop og din sjæl ved, hvad der er MÅDEN for dig. Du skal overgive dig i tillid til dig selv – til dit indre. Du skal vælge at tro på, at du godt ved hvordan, også overgive dig.

Som altid, når jeg skriver til dig – det er mine erfaringer og oplevelser som virker for mig. Jeg håber du er blevet inspireret og finder DIN vej til at leve livet fra dit inderste.

Jeg vil med glæde hjælpe dig på vej. Hvis du tænker det kunne være en mulighed eller du vil høre mere, så kontakt mig.